Help: Logs showing up on AS400 for JDE user.

MagarG

VIP Member
Ent: AS400 V4R5 Xe SP15

We do not have debug logging turned on in our ini file but when a user logs onto OneWorld about 5 logs files are generated for the user JDE on the AS400. If I do a 'WRKSPLF JDE', I see:

QPJOBLOG JDE QEZJOBLOG QZDASOINIT RDY 1
QPJOBLOG JDE QEZJOBLOG QZDASOINIT RDY 1
QPJOBLOG JDE QEZJOBLOG QZDASOINIT RDY 1
QPJOBLOG JDE QEZJOBLOG QZDASOINIT RDY 1
QPJOBLOG JDE QEZJOBLOG QZDASOINIT RDY 1

Inside there are informational messages saying the client has connected.

MSGID TYPE SEV DATE TIME FROM PGM
CPF1124 Information 00 07/31/01 09:21:43 QWTPIIPP
Message . . . . : Job 460443/QUSE
09:21:44 in subsystem QSERVER in Job entered system on 07/31/01 at 09:21:44.
CPIAD02 Information 00 07/31/01
09:21:47 QZBSSECR Message . . . . : User JDE from client xx.xx.xx.xx connected to server.

Question: Is there anyway to turn this 'logging' off?

Thanks, gm.

Grant Magar
Milton Hershey School



AS400 V4R5 CO-NT Xe SP15 Oneoffs 002/007/010 JD9533 ESU
Websphere 3.5.3 on AS400 JAS SP15
 

Blaine67

Member
Grant,

Look to see what the logging level is for the job description using the
WRKJOBD command. It should read
4
00
*NOLIST

If it is you may have some type of problem. In your email you didn't state
what the 'end code' was at the bottom of the joblog. Hope this helps...........

BK

Brian Kamps
Tech Specialist
Hoffman Enclosures
AS/400 V4R5 B7332 live, XE test






MagarG <[email protected]> on 07/31/2001 08:40:43 AM



AS/400 V4R5 B7332 live AP/GL, XE/test
 

AllisonD

Well Known Member
I have the same issues...If there is a switch, someone PLEASE tell us where
it is!

AS400 V4R4 / B7332 SP11.3

Darrell Allison
Systems Programmer
4050 Lee Vance View
Colorado Springs,CO. 80918
719.536.0100 ext. 3824
[email protected]
 

dkuehl

Member
Re: RE: Help: Logs showing up on AS400 for JDE user.

I think the logs are coming from the prestarted QZDASOINIT jobs.
After our system 'became stable', we switched back the logging serverity to 60 and *NOLIST. On our system the QDFTJOBD in QGPL is used. To check on your system look at any QZDASOINIT job with WRKACTJOB, do a 5 (work with job) and select 2 (Display job status attributes) and look for the 'Job description' entry.
Our settings for 'Message Logging' are: Level 4, Severity 60, Text *NOLIST and Log CL program commands *NO.
Hope this helps, Dirk

B73.3.2, SP10.1, testing SP16
AS/400 V4R4M0
NT4.0SP6, SQL 7, TSE4.0SP6, Citrix 1.8
 
Discover how to build no-code data integrations and business process automations.

Tom_Davidson

VIP Member
Re: RE: Help: Logs showing up on AS400 for JDE user.

Also change JOBMSGQFL(*WRAP). The multiple job logs you are seeing are
caused by the job msgq being full then printed. I suspect that you are
currently using JOBMSGQFL(*PRTWRAP).

Tom
Xe SP 15.1_009; ES AS/400 V4R5; DS NT; TSE.





I think the logs are coming from the prestarted QZDASOINIT jobs.
After our system 'became stable', we switched back the logging serverity to
60 and *NOLIST. On our system the QDFTJOBD in QGPL is used. To check on
your system look at any QZDASOINIT job with WRKACTJOB, do a 5 (work with
job) and select 2 (Display job status attributes) and look for the 'Job
description' entry.
Our settings for 'Message Logging' are: Level 4, Severity 60, Text *NOLIST
and Log CL program commands *NO.
Hope this helps, Dirk

B73.3.2, SP10.1, testing SP16
AS/400 V4R4M0
NT4.0SP6, SQL 7, TSE4.0SP6, Citrix 1.8



--------------------------
Visit the forum to view this thread at:
http://198.144.193.139/cgi-bin/wwwthreads/showflat.pl?Cat
=&Board=OW&Number=18125


OW 7332 SP 11.3VER, NT 4.0 SP 5, TSE 4.0 SP 4, Metrframe 1.8, CO SQL 7.0
 

MagarG

VIP Member
Re: RE: Help: Logs showing up on AS400 for JDE user.

That's it! Our logs are also coming from the prestarted QZDASOINIT jobs using the QDFTJOBQ job description. We changed the QDFTJOBD to *NOLIST and the logs went away. Thanks, gman.

AS400 V4R5 Coexist SP15 Xe

AS400 V4R5 CO-NT Xe SP15 Oneoffs 002/007/010 JD9533 ESU
Websphere 3.5.3 on AS400 JAS SP15
 
RE: RE: Help: Logs showing up on AS400 for JDE user.

Hi, I'm trying to change the Message Logging settings for QDFTJOBD too - but
found that even though I've changed them to : Level 4, Severity 20, Text
*NOLIST, the settings for the QZDASOINIT jobs remain at : Level 4, Severity
0, Text *Seclvl.

I've confirmed that the QZDASOINIT jobs use the QDFTJOBD job description.
Stranger still, I've even tried changing the settings for the jobs in
WRKACTJOB but they always revert back to the original values and the logs
continue to show.

Seems like the jobs are not picking up the settings from QDFTJOBD. Anyone
with any idea where the values come from ?
Thanks in advance.

Chris, Times Publishing Ltd

B73.3.2, SP11.2
AS/400 V4R4M0 with
INS NT4.0, SQL 7
 

MagarG

VIP Member
Re: RE: RE: Help: Logs showing up on AS400 for JDE user.

We made the change also and noticed they were not taking effect. The system needs to be restarted. We do a restart every night. Once we restarted the system, the changes were there.

Hi, I'm trying to change the Message Logging settings for QDFTJOBD too - but
found that even though I've changed them to : Level 4, Severity 20, Text
*NOLIST, the settings for the QZDASOINIT jobs remain at : Level 4, Severity
0, Text *Seclvl.

I've confirmed that the QZDASOINIT jobs use the QDFTJOBD job description.
Stranger still, I've even tried changing the settings for the jobs in
WRKACTJOB but they always revert back to the original values and the logs
continue to show.

Seems like the jobs are not picking up the settings from QDFTJOBD. Anyone
with any idea where the values come from ?
Thanks in advance.

Chris, Times Publishing Ltd

B73.3.2, SP11.2
AS/400 V4R4M0 with
INS NT4.0, SQL 7







--------------------------


AS400 V4R5 CO-NT Xe SP15 Oneoffs 002/007/010 JD9533 ESU
Websphere 3.5.3 on AS400 JAS SP15
 
Top