Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 14 of 14

Thread: JDE E1 "slows down to a crawl" if Internet Service Provider is down

  1. #11
    New Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    36
    The JDE app slows down if trying to login or launch apps. It may take 15 minutes to get logged in. At that point, the users stop trying since it is unusable.
    Thanks,
    D Eddy
    JDE E1 9.2.2.1
    IBM i on Power Systems V7R3 (all-in-one)
    Websphere 9.0
    W2012 R2 Deployment Server

  2. #12
    If that is the case, it is unlikely that your SMTP set up in your INI file is causing the issue. Have you tried turning the JAS logs on when this happens? Check if you can login to a fat client without slowdown. If the fat client is fine and the HTML client is slow, it is probably your DNS.

    Here is a suggestion: During scheduled downtime, can you simulate or force an internet outage, so you can troubleshoot this?

  3. #13
    Quote Originally Posted by DEddy View Post
    The JDE app slows down if trying to login or launch apps. It may take 15 minutes to get logged in. At that point, the users stop trying since it is unusable.
    In situations like this it is almost always a client side issue. As I mentioned before, one common cause of JDE web performance issues is antivirus plugins because they do two things. One, they may send every URL to a web service to confirm whether it is on a safe/unsafe list and also they scan all of the javascript that comes down. It is worthwhile launching JDE and logging in with the web console open on a modern browser to see all of the comms that are going on. Then have a look at what happens when you open apps or open the menu. The JDE client is fairly chatty and it is only because modern browsers cache so much that it even works. If you have a browser plugin trying to make sure every network request is safe then you can see issues in performance and if that plugin can't access the internet then good luck because you probably have to wait for each one of those request to either fail or timeout.

    In terms of performance, the older the tools, the worse it gets. Trying running 8.96 tools and see the crazy stuff the web client is doing.
    Russell Codlin
    www.rinami.com
    Capital Asset Management & Manufacturing Specialists
    REST Integration, IoT, Mobile Applications and Job Scheduling for all E1 releases from 9.2 back to 8.11SP1

  4. #14
    New Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    36
    Thank you for your replies. We will try to check the ideas suggested. We do have some scheduled downtime next month for a server upgrade. Possibly can do some testing then and will post what we find.

    Any suggestions are appreciated.
    Thanks,
    D Eddy
    JDE E1 9.2.2.1
    IBM i on Power Systems V7R3 (all-in-one)
    Websphere 9.0
    W2012 R2 Deployment Server

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
The legal restrictions and terms of use applicable to this site are available here.
Use of this site signifies your agreement to the terms of use.
JDELIST is NOT affiliated with JD Edwards® & Company, Oracle or Peoplesoft. Contents of this site are neither endorsed nor approved by JD Edwards® & Company and, or Oracle.