Results 1 to 5 of 5

Thread: Cannot create new item, says number already exists but search comes up empty

  1. #1

    Cannot create new item, says number already exists but search comes up empty

    I'm trying to enter a new part through the Item Master. I get error 0002, "The record being processed either already exists for an 'ADD' function or does not exist for an 'INQUIRY', 'CHANGE' or 'DELETE' function." But when I search for the part number, no results are found.

    I've used this process to create part numbers before, recently, with no problem, and I've confirmed that others in the building with higher permissions levels are also unable to find this part. What are my options here?

    Thanks in advance!

  2. #2
    Member Aarto's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    383
    Quote Originally Posted by fr.agile View Post
    I'm trying to enter a new part through the Item Master. I get error 0002, "The record being processed either already exists for an 'ADD' function or does not exist for an 'INQUIRY', 'CHANGE' or 'DELETE' function." But when I search for the part number, no results are found.

    I've used this process to create part numbers before, recently, with no problem, and I've confirmed that others in the building with higher permissions levels are also unable to find this part. What are my options here?

    Thanks in advance!
    Howdy!
    There are 3 fields which are all unique identifiers and all these must be unique for each item
    Short item number - ITM
    2nd item number - LITM
    3rd item number - AITM

    Short item number is usually assigned by next number but you can also override this value. 3rd item number is usually copied from 2nd item number unless overridden

    Do a search in item master table with all 3 keys to see if an item master record already exists for any of the values (the assigned short item number is populated when you click OK and see the error messages) and i am quite sure you will find the record which has the same key as your new item

    Hope this helps
    Aarto
    Aarto Reponen

    Managing Director, xperitus Denmark Aps - Your JDE experts in Scandinavia

    LinkedIn

  3. #3
    Member Tom_Davidson's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Wisconsin, USA
    Posts
    744
    You should also make sure things are not hidden by row security.

    Tom
    Cleindori Consulting
    8.12/8.98.4.14, 9.1/9.1.5.3, 9.2/9.2.0.5/6
    IBM i, WebLogic on Windows, DBCS, Global installations.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    USA
    Posts
    10
    Not sure if you found out the problem. But one thing to check is - Run some SQL queries on the database and see if the item already exists in the table, but with special characters at the end of it; such as a newline character or a funny square box etc.
    If that is the case, your JDE lookup will fail and it wont let you create new item?

    Manish

  5. #5
    Matrix Items are suppressed on the Item Browse application P4101, that may be one reason you are not seeing it. Check in database if the Item exists.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
The legal restrictions and terms of use applicable to this site are available here.
Use of this site signifies your agreement to the terms of use.
JDELIST is NOT affiliated with JD Edwards® & Company, Oracle or Peoplesoft. Contents of this site are neither endorsed nor approved by JD Edwards® & Company and, or Oracle.