Results 1 to 5 of 5

Thread: Unified Logon Service stops

  1. #1
    Member msuters's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    38

    Unified Logon Service stops

    Hi all,
    We are running the Unified Logon Service on a Windows 2000 machine with
    SP4, but it doesn't work. I use the "net start" command to start the
    service, and it seems to start OK, then stops immediately. The W2K Event
    Log records the following message:
    Event ID: 7016 "The JDE Unified Logon Server service has reported an
    invalid current state 0."

    A Microsoft Technet article 320789
    (http://support.microsoft.com/default...b;en-us;320789) seems
    to indicate some services respond incorrectly to a service "interrogate"
    command, and other testing (with the sc.exe command) seems to support
    this, because the service can be started with an "sc start", and remains
    running until the "sc interrogate" command is sent.

    Has anyone seem this before, and/or can suggest how to resolve the
    issue?

    Strangely enough, the service runs OK on another server we have (our
    batch server), and we are using that to run our unified logon service.
    There are hardware differences between the servers, but I can't think
    why that should make the difference. Another difference is that the
    service fails on two servers running Windows 2000 Advanced Server, but
    works on the server running Windows 2000 Server. (I want to make sure
    the service can run on any server, for disaster recovery purposes. It
    should run anywhere.)

    I've also got a support call going, and the engineer advised reviewing
    Technet article 257509, which relates to services stopping when SMS
    queries the server. I think the issue in 320789 is the root cause, and
    257509 offers a work around of stopping SMS from making the query. We
    aren't running SMS, so this isn't a solution for us.

    Regards,
    Mark Suters

    EnterpriseOne (ERP8), Update 1, SP22_F1, Windows 2000 Server, SQL 2000,
    Citrix XP
    ################################################## ###################################
    Note:
    This message is for the named person's use only. It may contain confidential,
    proprietary or legally privileged information. No confidentiality or privilege
    is waived or lost by any mistransmission. If you receive this message in error,
    please immediately delete it and all copies of it from your system, destroy any
    hard copies of it and notify the sender. You must not, directly or indirectly,
    use, disclose, distribute, print, or copy any part of this message if you are not
    the intended recipient. Stockland and any of its subsidiaries each reserve
    the right to monitor all e-mail communications through its networks.

    Any views expressed in this message are those of the individual sender, except where
    the message states otherwise and the sender is authorized to state them to be the
    views of any such entity.

    Thank You.
    ################################################## ###################################



    ERP8, Update 1, SP22_S1, MS SQL Server 2000, Windows 2000 (SP4), Citrix Presentation Server 4

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    QLD, Australia
    Posts
    154

    Re: Unified Logon Service stops

    I had some funnies with this, when installing on a machine with Terminal Services (in fact a Citrix server) it worked perfectly if installed from a remote session, but never from the main console.

    I never did work out why, we just chalked it us to experience...
    E900 XU1 - TR8.98.2.2 - OAS 10.1.3.1 - SQL Server 2008

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2001
    Location
    Nashville, Tennessee
    Posts
    318

    Re: Unified Logon Service stops

    Mark, I encountered this on a W2K (not Advanced) machine. It seems the default account assigned to run the servcie for some reason couldn't run it. I created a new Local Admin account and used that to run the service and all then ran fine. Search the List for 'Unified Login' to view the complete thread on this issue.
    CNC Looking for work

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Salem, Oregon
    Posts
    49

    Re: Unified Logon Service stops

    I may be off the mark but I thought XE does not support SP4 on windows 2000 but does ERP 8 support SP4?

    Please correct me if I am wrong!!!
    AS400 V5R3 World B733X - OW XE SP23_K1 - Windows Server 2000 SP3

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2001
    Location
    Nashville, Tennessee
    Posts
    318

    Re: Unified Logon Service stops

    XE SP22 is supported with WIN2K SP4 according to the tech specs on the PS web page.
    CNC Looking for work

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
The legal restrictions and terms of use applicable to this site are available here.
Use of this site signifies your agreement to the terms of use.
JDELIST is NOT affiliated with JD Edwards® & Company, Oracle or Peoplesoft. Contents of this site are neither endorsed nor approved by JD Edwards® & Company and, or Oracle.