Tools 9.2.0.3 with Apps 9.1

Soumen

Reputable Poster
Dear List,

So we are planning to perform a Tools Only Upgrade from our current release 9.1.5.5 to 9.2.0.3 while keeping the Application Release on 9.1.
I wanted to reach out and check with the community if there are customers who have gone live with this setup (Apps 9.1 and TR 9.2.0.3) and what challenges they faced.

We are particularly concerned about the memory leaks, zombies, or any other bugs which you might have faced and you are still working with Oracle. Basically any issues post go-live that has been encountered.

We are an iSeries V7R1 shop with WebSphere 8.5.5 on Windows.
We heavily use BSSV and and have live working setup for AIS mobility.

Thanks,
Soumen
 

RussellCodlin

Reputable Poster
It may be worth considering an apps upgrade at the same time. The reason being is that tools and ESU level are now connected. So to go to 9.2.0.3 you'll need to take some ESUs and to take new 9.1 ESUs you'll need to be on the 9.2 tools. We hit that issue when we tried to take our 9.1 system patch current but remain on the 9.1.5.5 tools. It didn't work because JM18666 came along for the ride.

Otherwise, unless there is a compelling reason to upgrade tools it may be worth sitting on 9.1.5.5 until you are ready for an apps upgrade.
 

JDEE1Tips

Well Known Member
It may be worth considering an apps upgrade at the same time. The reason being is that tools and ESU level are now connected. So to go to 9.2.0.3 you'll need to take some ESUs and to take new 9.1 ESUs you'll need to be on the 9.2 tools. We hit that issue when we tried to take our 9.1 system patch current but remain on the 9.1.5.5 tools. It didn't work because JM18666 came along for the ride.

Otherwise, unless there is a compelling reason to upgrade tools it may be worth sitting on 9.1.5.5 until you are ready for an apps upgrade.

If you are planning to install 9.2.0.3 on E910. We believe the below information will be helpful !

Make a Note : From 9.2 Server manager console can be in Oracle Weblogic Server or IBM Websphere.

Server manager on Weblogic
---------------------------
E1: SVM: Server Manager Console Installation on WebLogic Fails at 89% With “Error Return code of the process Is:1” on Tools Release 9.2 (Doc ID 2065220.1)

May be you can refer our article. We made it simple for you guys !

JDEE1Tips : http://www.jdee1tips.com/#!JDE004-I...eblogic-Server/esfmi/5681526c0cf236d403907ede

Server manger on IBM Websphere
--------------------------------
We have not noticed any issue yet !

JDEE1Tips : http://www.jdee1tips.com/#!JDE032-S...bSphere-855-ND/esfmi/574587db0cf29ab9ec2d0276

Deployment Server
------------------
After Deployment Server Tools Release Upgraded, You will not be able to login into JDEPLAN. Because 9.2 needs E1local 11g or 12c should be in Enhanced Encryption.
Refer the below document to solve the issue.

E1: INST: Login to JDE Application After Tools Release Upgrade to 9.2.0.x Fails With Error - "ORA-01017: invalid username/password; logon denied" (Doc ID 2081543.1)

Fat client Installation
--------------------
While installing the Fat client , when you click on Next on Package Screen, You will get the error message cannot connect to the database because of Enhnaced Encypyion. Refer the below document to solve the issue.

Refer : E1: INST: Development Client Installation Fails With Error Message "Cannot connect to the database" in Release E910 or E900 with TR 9.2.X (Doc ID 2083408.1)

After resolving the issue, you will get the below error message during the fat client installation. Compression Process (jdeZip.exe) is changed form 9.2 onwards.Refer the below document to solve the issue

E1: INST: Fat Client Installation Fails For 9.2.x Tools Release With Error Message "Cannot get the information about the Database. Reason: cannot access the data file" (Doc ID 2131976.1)

Now you will be able to succesfully install the fat client, However you will face the below issue while configuring the Local Web client. Refer the below document to solve the issue

E1: INST: WLSH4A Installer Not Copying tnsnames.ora to the Web Dev Client (Doc ID 2111256.1)

Package Build
-------------
E1: PKG: B4500560 Fails to Build With Warning in buildlog.txt: "warning C4013: 'MathStringToLong' undefined; assuming extern returning int" (Doc ID 2081995.1)

Language Pack on E910|9.2.X
----------------------------
E1: LANG: Installation of Language Pack Fails with Error - "CDBServerInstance::Configure: Database cannot start even though the DB services could start. Check the DB configuration. Configure database failed" (Doc ID 2096877.1)
 
Last edited:
Top