• Introducing Dark Mode! Switch by clicking on the lightbulb icon next to Search or by clicking on Default style at the bottom left of the page!

Standalone Upgrade Tools

shortdog

Active Member
I have upgraded the tools release to 9.2.3.3 on my standalone which was at 9.2.0.1. I think everything is working EXCEPT busbuild. When it launches, it looks like it tries to build, but something is off. It doesn't actually compile the function. Here is a log from the busibuild. Below that is the Make file generated. It looked ok to me but I'm not familiar with the MAKE files. If I swap the SYSTEM back to the old one, everything works fine.

Microsoft Visual Studio Version being used: 9
Processing user defined build tools.

---------------- SafetyCheck Started ---------------

Scanning C:\E920\DEMO\include\B55GID.h...
Generating Makefile:
C:\E920\DEMO\obj\CCUSTOM.makScanning C:\E920\DEMO\source\B55GID.c...


---------------------- Done ----------------------

2 Files Processed
Makefile generated.

0 Errors
Building business functions for 32-bit.

0 Warnings


Thu Aug 8 09:04:25 2019

"c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\bin\nmake.exe" /NOLOGO /k /c /a /s /f C:\E920\DEMO\obj\CCUSTOM.mak
************CCUSTOM************


Adjusting DLL load addresses . . .


************Build Finished************

CCUSTOM.dll - 0 error(s), 0 warning(s): Build failed. Restored previous dll.



*******************************************************************************
# JD Edwards Make File For 32 bit Business Functions

# The PATH environment variable has been set to the following string:
# c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\bin;c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0\;C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\bin;

TARGETOS=BOTH
OBJDIR=C:\E920\DEMO\obj
SRCDIR=C:\E920\DEMO\source
LIBRARY=C:\E920\DEMO\lib32\CCUSTOM.lib
DLLTARGET=C:\E920\DEMO\bin32\CCUSTOM.dll
SYSTEM=C:\E920\SYSTEM
APPINC=C:\E920\DEMO
STATICLIB=C:\E920\DEMO\lib32\sCCUSTOM.lib
STAGE1LIB=C:\E920\DEMO\lib32\1CCUSTOM.lib
EXPORTLIB=C:\E920\DEMO\lib32\CCUSTOM.exp
DUMPFILE=C:\E920\DEMO\obj\CCUSTOM.dmp
DEFFILE=C:\E920\DEMO\obj\CCUSTOM.def
OBJECTDLLMAIN=C:\E920\DEMO\obj\jdertdll.obj
APPLIB=C:\E920\DEMO


cflags= /Gz \
/Zp1 \
/Zi \
/W4 \
/MD \
/D "NDEBUG" \
/D "WIN32" \
/D "_WINDOWS" \
/D "UNICODE" \
/D "_UNICODE" \
/D "USESPECIALGPA4BB" \
/D "USETABLEHEADERFROMINCLUDEA" \
/D "_USE_32BIT_TIME_T" \
/nologo \
/I "$(APPINC)\include" \
/I "$(SYSTEM)\include" \
/I "c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\include" \
/I "c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\ATLMFC\include" \
/I "C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\Include" \
/I "$(SYSTEM)\includev" \
/I "$(SYSTEM)\include\workflow" \
/I "$(SYSTEM)\include\jdesaw" \
/I "$(SYSTEM)\include\connector" \
/I "$(SYSTEM)\include\metadata" \
/I "$(SYSTEM)\include\xml" \
/c


# What we are building


all: $(DLLTARGET)

OBJECT =B55GID.obj \


OBJ = B55GID.obj
SOURCE = C:\E920\DEMO\source\B55GID.c
$(OBJ): $(SOURCE)
cl $(cflags) $(SOURCE) /Fo$(OBJ)


DLLMAINSOURCE = C:\E920\DEMO\work\jdertdll.c
$(OBJECTDLLMAIN): $(DLLMAINSOURCE)
cl $(cflags) $(DLLMAINSOURCE) /Fo$(OBJECTDLLMAIN)

linklibs=kernel32.lib \
user32.lib \
gdi32.lib \
shell32.lib \
comdlg32.lib \
msvcrt.lib \
jdel.lib \
jdbodbc.lib \
jdekrnl.lib \
jdeuser.lib \
jdegbr.lib \
odbc32.lib \
jdedia1.lib \
jdemail.lib \
envtool.lib \
browser.lib \
jdepkgbld.lib \
jdesetuputil.lib \
jdeunicode.lib \
jdeomw.lib \
owver.lib \
jdemtdeploy.lib \
jdenet.lib\
xmlcwrapper.lib\
xerceswrapper.lib\
rpcrt4.lib\
version.lib\
ODBCCP32.lib\
MSVCPRT.LIB\
V_verify.lib\
TCEngine.lib\
jdejvm.lib\
PTI.lib\
xmlpublisher.lib

# set linker options

linkflags= /DLL \
/DEBUG \
/SUBSYSTEM:windows \
/NODEFAULTLIB:LIBCMT.lib \
/NODEFAULTLIB:LIBCMTD.lib \
/NODEFAULTLIB:MSVCRT.lib \
/out:$(DLLTARGET) \
/FORCE:MULTIPLE \
/FORCE:UNRESOLVED \
/nologo \
/IMPLIB:$(LIBRARY) \
/MACHINE:X86 \
/INCREMENTAL:NO \
/DEF:$(DEFFILE) \
/LIBPATH:"C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319" \
/LIBPATH:"C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v3.5" \
/LIBPATH:"c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\LIB" \
/LIBPATH:"c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\ATLMFC\LIB" \
/LIBPATH:"C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\lib" \
/LIBPATH:"$(SYSTEM)\lib32" \
/LIBPATH:"$(APPLIB)\lib32" \
/LIBPATH:"$(SYSTEM)\libV32"

.IGNORE:
$(STATICLIB): $(OBJECT)
lib.exe /NOLOGO /out:$(STATICLIB) $(STATICLIB) $(OBJECT)

$(DEFFILE): $(STATICLIB)
dumpbin /LINKERMEMBER:1 $(STATICLIB) > $(DUMPFILE)
C:\E920\SYSTEM\bin32\jdegenex $(DUMPFILE) $(DEFFILE)

$(EXPORTLIB): $(DEFFILE)

# Now build/update the dynamic link library

$(DLLTARGET): $(STATICLIB) $(OBJECTDLLMAIN) $(EXPORTLIB)
link @<<\CCUSTOM9.txt
$(linkflags) $(STATICLIB) $(OBJECTDLLMAIN) $(linklibs)
<<
mt.exe -manifest $(DLLTARGET).manifest -outputresource:$(DLLTARGET);#2
 

DSauve

Legendary Poster
Have you installed the MS Visual C++ 2017 Redistributable? I know as of a certain tools release this was required, so it might be worth looking into.
 

Segfault

Reputable Poster
Visual Studio 9.0 is MSVC 2008.

The requirements from the Oracle certify page for 9.2.3.x is either MSVC 2013 (version 12.0) or MSVC 2017 (verion 15.0). You need a newer MSVC full compiler.
 
Last edited:

shortdog

Active Member
That was it. I upgrade my VS to 2017 and after some tweaking of the jde.ini got it to work. Thanks a million.
 
Top