Login
Enter your username and password to login. If you do not have a username you can register one.

Username: 
Password: 
Remember Me



Forgotten Password?

Online
1 member and 28 guests have been online with in the last 10 minutes.

Hot Topic
No posts have caught fire as of yet.

JD Edwards® Enterprise One / One World Discussions >> JD Edwards® EnterpriseOne

Pages: 1 | 2 | (show all)
adeel
member


Reged: 10/12/08
Last on: 04/15/14
Posts: 434
No environment assigned for User/Role
      #162711 - 09/30/10 10:44 AM

Hello there

I have created one user and attach GLINQ role to it. Works fine in PD but when user login to PY getting above error.

Any idea? Is it something i need to do with Role?


Thanks
AD

--------------------
Ad

E9.1.2
T9.1.2.3


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
klwong
member


Reged: 03/15/02
Last on: 10/16/13
Posts: 1311
Loc: Seal Beach, CA
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: adeel]       #162714 - 09/30/10 12:03 PM

1) Is PY (or JPY) assigned to that role?
2) If you are signing into a fat client, is PY installed on that PC?

--------------------
Ken Wong
Principal Solutions Architect
Global Systems Integration
B73.1.1 through E900
DB2/400, Oracle, SQL Server
AS/400, Windows, Citrix, OAS/WebLogic, WebSphere, UPK, VMWare


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
sashton
member


Reged: 02/25/04
Last on: 04/15/14
Posts: 394
Loc: Missoula, Montana
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: adeel]       #162718 - 09/30/10 12:38 PM

Adding to Ken's comments, you need to look under the user and the role in P0092 and validate that the user and the role both have the PY(JPY) environments added to the "Environments" row exit for that user and role.

--------------------
Steven Ashton
9.0 8.98.4.x
9.1 9.1.3.x 9.1.4.x
WLS 10.3.x 12.1.2
sashton@washcorp.com


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
adeel
member


Reged: 10/12/08
Last on: 04/15/14
Posts: 434
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: klwong]       #162719 - 09/30/10 12:39 PM

Hi Ken

I did not assign the PY environment to that role i believe that is all i am missing ? how to do that.

Because all the other roles work fine with both environment and yes it is JPY. i am not using fat client it is web.

Thanks
AD
E8.12
8.96

--------------------
Ad

E9.1.2
T9.1.2.3


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
klwong
member


Reged: 03/15/02
Last on: 10/16/13
Posts: 1311
Loc: Seal Beach, CA
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: adeel]       #162721 - 09/30/10 12:47 PM

Yes, whatever role the user has, you need to do as Steven says and go to the User Profiles application (P0092), Find and highlight the role name, hit the Environments row exit, and add a line for JPY812.

Unlike Steven's suggestion, however, the user name does not need to have any environment assigned to it. It will inherit the available environments from the role. If the user name has environments assigned, you will either need to also add JPY812 to the user's list, or delete all of the environments from the user's list so it can inherit from the role properly.

--------------------
Ken Wong
Principal Solutions Architect
Global Systems Integration
B73.1.1 through E900
DB2/400, Oracle, SQL Server
AS/400, Windows, Citrix, OAS/WebLogic, WebSphere, UPK, VMWare


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Luke Phillips
member


Reged: 09/13/05
Last on: 04/08/14
Posts: 136
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: klwong]       #162723 - 09/30/10 01:15 PM

This is because when the user sign on the available environments come from either the user itself or if there are none the combined environments of the roles. The role always needs the environment however.

--------------------
300 new clients in 5 years for Security and Compliance (World and E1)
Personal security consultancy at 85+ JDE sites

www.alloutsecurity.com
[url=http://www.linkedin.com/pub/luke-phillips/8/455/784[/url]


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
adeel
member


Reged: 10/12/08
Last on: 04/15/14
Posts: 434
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: klwong]       #162727 - 09/30/10 02:12 PM

You guyz rock.

Work like a charm.

Thanks
AD

--------------------
Ad

E9.1.2
T9.1.2.3


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
sashton
member


Reged: 02/25/04
Last on: 04/15/14
Posts: 394
Loc: Missoula, Montana
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: klwong]       #162742 - 09/30/10 04:54 PM

Ken is spot on. Just as a side note and possible suggestion, we have to maintain environments on the user level, because we don't allow basic end users into any environment other than PD. The roles however have access to PY, DV, and PD so that testing can be performed, but this is done with accounts other than the end user accounts. This eliminates the "oops, I thought I was in PY(or wherever)" possibility. Just something to keep in mind.

--------------------
Steven Ashton
9.0 8.98.4.x
9.1 9.1.3.x 9.1.4.x
WLS 10.3.x 12.1.2
sashton@washcorp.com


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
dschleicher
member


Reged: 06/01/01
Last on: 02/15/14
Posts: 60
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: sashton]       #162749 - 09/30/10 07:59 PM

Steven,
Just a note - you'll lose the ability to assign Environments to Users if you take SAR #8946906. The Environment row exit will only be available on Roles, not Users. This is causing us a lot of extra work.

Dave Schleicher
LOGIS
8.12, 8.98.3.1, Windows 2003, SQL 2005, OAS 10.1.3.1

--------------------
Dave Schleicher
LOGIS
9.1, 9.1.4.2, Windows x64 (2008 R2), SQL 2008 SP1, WLS 10.3.5.0



Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
sashton
member


Reged: 02/25/04
Last on: 04/15/14
Posts: 394
Loc: Missoula, Montana
Re: No environment assigned for User/Role
new [Re: dschleicher]       #162778 - 10/01/10 09:33 AM

Dave - thanks for the heads up. I just looked on my new 9.0 install and sure enough the row exit is gone for users! What kind of "enhancement" is that?! I will certainly NOT be taking that ESU on my 8.12 instances and will see if I can unapply that ESU on my 9.0 instance. I suppose the only other work around if you only want users accessing PD is to setup a whole bunch more roles, like APCLERKPD, APCLERKPY etc. Yuck. Not at all what I want to do. Again, thanks for the heads up.

--------------------
Steven Ashton
9.0 8.98.4.x
9.1 9.1.3.x 9.1.4.x
WLS 10.3.x 12.1.2
sashton@washcorp.com


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1 | 2 | (show all)


Extra information
0 registered and 7 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  ekempter, Sef, Christian Audet, jdecnc 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 3944

Rate this thread

Jump to

JDELIST Support | Privacy statement JDELIST.com

*
UBB.threads™ 6.4.1

 .: IIP 5.4.5 by David Lozier ©2003 :. 
Distributed by ThreadsDev.com

The legal restrictions and terms of use applicable to this site are available here.
Use of this site signifies your agreement to the terms of use.
JDELIST is NOT affiliated with JD Edwards® & Company, Oracle or Peoplesoft. Contents of this site are neither
endorsed nor approved by JD Edwards® & Company, Oracle or Peoplesoft.

This page best viewed with Netscape 4 or Microsoft Explorer 4 or above in 800 x 600 resolution.